Stagiair Public Affairs OM

Company
Openbaar Ministerie
Type
Internship
Location
The Hague
Sector
Communication and Media
Required language
Dutch
Area
Communication

Description

Stagiair Public Affairs

We zijn op zoek naar een WO masterstudent, bijvoorbeeld van bestuurskunde, criminologie, governance, public affairs of politicologie die pro-actief en nieuwsgierig is en zelf de regie pakt om de stage zo optimaal mogelijk in te vullen en veel te leren. Geïnteresseerd in de politiek is een must!

Wat ga je doen? 

 • Het monitoren van debatten in de Tweede Kamer;
 • Het verzorgen van de wekelijkse overzichten van de debatten en de Kamerbrieven;
 • Het uitvoeren van issuescans op actuele thema’s;
 • Ondersteuning bieden aan de adviseur Public Affairs;
 • Voor de afdeling Communicatie zo nu en dan uiteenlopende werkzaamheden verrichten voor social media en redactie. 

 Wie ben jij?

 •  Je bent absoluut geïnteresseerd in politiek;
 • Je hebt analytisch vermogen en onderzoeksvaardigheden;
 • Je weet je goed uit te drukken, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je kan goed samenwerken;
 • Je bent een WO masterstudent ( bijvoorbeeld van bestuurskunde, criminologie, governance, public affairs of politicologie)

Waar kom je te werken? 
Het Parket-Generaal is gelegen in het centrum van Den Haag vlakbij het Centraal Station. Werken bij het Parket-Generaal betekent werken in het bestuurlijke centrum van Nederland. Een kleurrijke stad met een rijke historie en cultuur. Met meer dan 150 collega’s lever je een bijdrage aan het werk van het Openbaar Ministerie. Samen zijn we het Parket-Generaal en wij geloven in de kracht van diversiteit en inclusie, in alle lagen van de organisatie. Met medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, seksuele geaardheid, arbeidsbeperking en verscheidenheid in opleiding en ervaring. Een organisatie waar we gebruik maken van elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten. Een organisatie waar iedereen ertoe doet, zichzelf kan en mag zijn, gerespecteerd en gewaardeerd wordt.

Als stagiair bij de afdeling Beleid en Strategie kom je te werken in een unieke werkomgeving waarin je samenwerkt met veelal ervaren collega’s in een collegiale sfeer, waar je veel van kunt leren. Tevens bieden we jou de mogelijkheid om op onderdelen van het OM mee te lopen en deel te nemen aan bijeenkomsten voor medewerkers van het OM.

Overige arbeidsvoorwaarden
Duurt je stage langer dan een maand, dan wordt jouw inzet beloond met een stagevergoeding en krijg je vakantie-uren. Mbo-, hbo-, en wo-studenten krijgen bij een 40-urige werkweek per 01-01-2022 een stagevergoeding van € 652,00 bruto per maand. Als je géén gebruik kunt maken van een studentenreisproduct, worden daarnaast de kosten van woon-werkverkeer vergoed. Ook krijg je bij een 40-urige werkweek op jaarbasis 160 vakantie-uren.

Werken bij het Openbaar Ministerie 
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer. 

Bijzonderheden 

 • De stage is voor de duur van 4 maanden en 36 uur per week;
 • Start van de stageperiode is op 5 september 2022;
 • Wij behandelen sollicitaties op volgorde van binnenkomst, als de beschikbare stageplaats is vervuld, wordt de vacature gesloten;
 • Het huidige beleid van het OM is dat we ongeveer de helft van de tijd op het kantoor van het Parket-Generaal werken.

Meer informatie 
Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Onika Pinkus (Adviseur Public Affairs) via o.pinkus@om.nl.

Sollicitatieprocedure
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Irene Rietveld (HR Adviseur) via i.rietveld@omn.nl.

Sollicitatiewijze 
Je kan je sollicitatiebrief en cv uploaden tot en met 14-7-2022 o.v.v. vacaturenummer OM-361 via de knop op de website.

Sponsors