Programma Assistent - Write Now! & Inktaap

Company
Passionate Bulkboek
Type
Internship
Location
Rotterdam
Sector
Arts & Culture, Communication and Media, History
Required language
Dutch
Area
Communication
Website
https://passionatebulkboek.nl/literaire-marathon/

Description

Programma Assistent - Write Now! & Inktaap

Passionate Bulkboek zet zich in om van jongeren lezers te maken. Dat doen we door educatieve programma’s op het gebied van literatuuronderwijs en leesbevordering te ontwikkelen en aan te bieden binnen het vak Nederlands in het primair, voortgezet en middelbaar onderwijs en de pabo. Hiermee nemen jaarlijks tienduizenden jongeren deel aan onze leesbevorderingsprogramma’s,waarbij we een adviserende en faciliterende rol op ons nemen.

Er werken dertien medewerkers op het kantoor van Passionate Bulkboek. Het kantoor bevindt zich in een monumentaal pand midden in het centrum van Rotterdam. Onze medewerkers zijn professioneel, ondernemend en resultaatgericht. De afdeling Programma’s bestaat uit vijf medewerkers en is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle activiteiten binnen de organisatie.

Over Write Now!

Write Now! is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jong literair talent in Nederland en Vlaanderen. Ieder jaar sturen gemiddeld 1.000 deelnemers van 15 t/m 24 jaar hun teksten in voor de wedstrijd. Na de deadline op 5 oktober vinden er verschillende regionale voorrondes plaats. In december organiseren we de finale in Rotterdam. Oud-winnaars zijn o.a. Maartje Wortel, Niña Weijers en Lize Spit.

Over De Inktaap

De Inktaap is dé jongerenprijs van de Nederlandse literatuur. Vanaf september lezen jongeren van 15 t/m 19 jaar uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs de winnende titels van de BNG Bank Literatuurprijs, de Boekenbon Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs, en kiezen daaruit hun favoriet. Het programma wordt afgesloten met een feestelijke slotdag.

Voor de productie van Write Now! 2022 en De Inktaap 2023 zijn we op zoek naar een stagiair. Tijdens de stage maak je de verschillende stadia van Write Now! en De Inktaap mee, waardoor de werkzaamheden afwisselend en prikkelend blijven.

 • Periode: vanaf september 2022 (voor 5 of 10 maanden)
 • Tijd: 32 uur
 • Standplaats: centrum van Rotterdam
 • Soort stage: meewerkstage
 • Vergoeding: €400,- euro bruto per maand op basis van een 32-urige werkweek. We bieden geen reiskostenvergoeding.

Werkzaamheden:

 • promotie van de schrijfwedstrijd Write Now! en de jongerenprijs De Inktaap;
 • online verwerken van de inzendingen;
 • schrijven en plaatsen van content voor o.a. social media en website;
 • mede-organisatie en uitvoering van de juryvergaderingen en prijsuitreikingen;
 • contact onderhouden met juryleden, artiesten, locaties en deelnemers;
 • opstellen van contracten, draaiboeken en briefings voor regionale prijsuitreikingen en finale van Write Now!;
 • planningen maken en bijhouden;
 • verwerken van post en e-mail;
 • werkoverleg voorbereiden en het maken van notulen;
 • mogelijk inzet voor andere programma’s van Passionate Bulkboek waar nodig.

Wij zoeken:

 • een enthousiaste student met een studie op het gebied van Schrijven, Taal en/of Literatuurwetenschap, of pas afgestudeerd;
 • iemand met een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Affiniteit met literatuur en/of educatie is een pre. Ben jij zelfstandig werkend, initiatiefrijk, stressbestendig, doortastend, flexibel en beschik je over organisatorisch vermogen? Dan zoeken we jou!

Solliciteren?

Heb je interesse in deze stage, stuur dan een motivatiebrief met je CV t.a.v. Danielle Riemens naarstage@passionatebulkboek.nl. Voor eventuele vragen kun je bellen naar 010-276 26 26.

Sponsors