Programma Assistent - Dag van het literatuuronderwijs & PABO leest!

Company
Passionate Bulkboek
Type
Internship
Location
Rotterdam
Sector
Arts & Culture, Communication and Media, History
Required language
Dutch
Area
Communication
Website
https://passionatebulkboek.nl/literaire-marathon/

Description

Programma Assistent - Dag van het literatuuronderwijs & PABO leest!

Passionate Bulkboek zet zich in om van jongeren lezers te maken. Dat doen we door educatieve programma’s op het gebied van literatuuronderwijs en leesbevordering te ontwikkelen en aan te bieden binnen het vak Nederlands in het primair, voortgezet en middelbaar onderwijs en de pabo. Hiermee nemen jaarlijks tienduizenden jongeren deel aan onze leesbevorderingsprogramma’s,waarbij we een adviserende en faciliterende rol op ons nemen.

Er werken dertien medewerkers op het kantoor van Passionate Bulkboek. Het kantoor bevindt zich in een monumentaal pand midden in het centrum van Rotterdam. Onze medewerkers zijn professioneel, ondernemend en resultaatgericht. De afdeling Programma’s bestaat uit vijf medewerkers en is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle activiteiten binnen de organisatie.

Dag van het Literatuuronderwijs / Pabo Leest!

Op 22 november 2022 staat Rotterdam helemaal in het teken van leesbevordering en literatuuronderwijs! Dan vindt namelijk de 16e editie van de Dag van het Literatuuronderwijs plaats in de Doelen in Rotterdam én de 3e editie van Pabo Leest!. De Dag van het Literatuuronderwijs is een landelijk symposium over literatuuronderwijs, dat bezocht wordt door ca. 700 docenten Nederlands, bibliothecarissen, (school)mediathecarissen en leraren in opleiding. Bekende schrijvers, recensenten, didactici en wetenschappers geven lezingen, interviews en workshops. Pabo Leest! is de ideale studiedag voor pabostudenten en aankomende onderwijsassistenten. Voor hen is er ook programma vol inspiratie en informatie met bekende kinderboekenschrijvers, illustratoren en educatieve experts.

Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste literaire evenementen in Nederland. Kijk voor meer informatie www.dagvanhetliteratuuronderwijs.nl en www.paboleest.nl

Per 1 juni of per 1 september 2022 zoeken wij:

Een enthousiaste stagiair die het team van de Dag van het Literatuuronderwijs en Pabo Leest! komt versterken. Je werkt als programma-assistent mee in het team en ondersteunt bij de productie en programmering. Ook verzorg je een deel van de communicatie en publiciteit via social media en de websites. Je ondersteunt ook bij de werving van deelnemers aan de symposia, dus je bent niet bang om de telefoon op te pakken.

Wij bieden je een creatieve en dynamische werkplek in hartje Rotterdam in een jong team, waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Je leert tijdens je stage alle aspecten van de evenementenorganisatie in de culturele sector kennen.

 • Periode: vanaf 1 juni of 1 september (5 tot 10 maanden)
 • Tijd: +/- 32 uur per week
 • Standplaats: centrum van Rotterdam
 • Soort stage: meewerkstage
 • Vergoeding: €400,- per maand op basis van een 32-urige werkweek. We bieden geen reiskostenvergoeding.

Wat je doet

 • samenstellen van het Handboek Literatuuronderwijs (i.s.m. de organisatie);
 • schrijven voor websites en social media;
 • productionele taken zoals het maken van draaiboeken, schrijven van briefings voor auteurs en
 • artiesten, bijhouden van de planning en opstellen van contracten.
 • het (mede)programmeren van de randprogrammering van de Dag van het Literatuuronderwijs en Pabo Leest!;
 • het organiseren van de informatiemarkt op 22 november;
 • administratieve taken ter ondersteuning van het kantoor;
 • meedenken in het publiciteitstraject en het (mede)uitvoeren hiervan;
 • meewerken aan de werving van scholen;
 • werven, informeren en instrueren van vrijwilligers voor het evenement.

Wie je bent

 • een enthousiaste student met een studie op het gebied van Schrijven, Taal en/of Literatuurwetenschap, of pas afgestudeerd;
 • iemand met een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • zelfstandig werkend, initiatiefrijk, proactief, stressbestendig, doortastend en flexibel.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze stage, stuur dan een motivatiebrief met je CV t.a.v. Danielle Riemens naarstage@passionatebulkboek.nl. Voor eventuele vragen kun je bellen naar 010-276 26 26.

Sponsors