Programma Assistent - Dag van de Literatuur

Company
Passionate Bulkboek
Type
Internship
Location
Rotterdam
Sector
Arts & Culture, Communication and Media, History
Required language
Dutch
Area
Communication
Website
https://passionatebulkboek.nl/literaire-marathon/

Description

Programma Assistent - Dag van de literatuur

Passionate Bulkboek zet zich in om van jongeren lezers te maken. Dat doen we door educatieve programma’s op het gebied van literatuuronderwijs en leesbevordering te ontwikkelen en aan te bieden binnen het vak Nederlands in het primair, voortgezet en middelbaar onderwijs en de pabo. Hiermee nemen jaarlijks tienduizenden jongeren deel aan onze leesbevorderingsprogramma’s, waarbij we een adviserende en faciliterende rol op ons nemen.

Er werken dertien medewerkers op het kantoor van Passionate Bulkboek. Het kantoor bevindt zich in een monumentaal pand midden in het centrum van Rotterdam. Onze medewerkers zijn professioneel, ondernemend en resultaatgericht. De afdeling Programma’s bestaat uit vijf medewerkers en is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle activiteiten binnen de organisatie.

Dag van de Literatuur

De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Een groot aantal prominente en opkomende auteurs uit het Nederlands taalgebied zijn aanwezig en elke editie trekt zo’n vijfduizend bezoekers. Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste literaire evenementen in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.dagvandeliteratuur.nl

Als programma-assistent bij de Dag van de Literatuur werk je mee in het programmateam. Je werkt mee aan de productie en programmering van het festival en krijgt de opdracht om zelfstandig een deel van de randprogrammering in te vullen. Ook verzorg je een deel van de communicatie en publiciteit.

Passionate Bulkboek zet zich in om van jongeren lezers te maken. Dat doen we door educatieve programma’s op het gebied van literatuuronderwijs en leesbevordering te ontwikkelen en aan te bieden binnen het vak Nederlands in het primair, voortgezet en middelbaar onderwijs en de pabo. Hiermee nemen jaarlijks tienduizenden jongeren deel aan onze leesbevorderingsprogramma’s, waarbij we een adviserende en faciliterende rol op ons nemen. 

Wij bieden je een creatieve en dynamische werkplek in hartje Rotterdam in een jong team, waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Je leert tijdens je stage alle aspecten van de evenementenorganisatie in de culturele sector kennen.

 • Periode: vanaf 1 juni of 1 september (5 maanden)
 • Tijd: +/- 32 uur per week
 • Standplaats: centrum van Rotterdam
 • Soort stage: Meewerkstage
 • Vergoeding: €400,- per maand of basis van een 32-urige werkweek. We bieden geen reiskostenvergoeding. 

Wat je doet

 • het (mede)programmeren van de randprogrammering van de Dag van de Literatuur;
 • productionele taken zoals het maken van draaiboeken, schrijven van briefings voor auteurs en
 • artiesten, bijhouden van de planning en opstellen van contracten;
 • meedenken in het publiciteitstraject en het (mede)uitvoeren hiervan;
 • schrijven voor en updaten van website en social media;
 • werven, informeren en instrueren van vrijwilligers voor het evenement;
 • coördinatie van één van de onderdelen tijdens de Dag van de Literatuur;
 • inzet voor andere projecten van Passionate Bulkboek indien nodig.

Wie je bent

 • een enthousiaste student (hbo/wo, diverse studierichtingen mogelijk);
 • iemand met een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • affiniteit met Nederlandse literatuur;
 • een organisatorisch natuurtalent;
 • zelfstandig werkend, initiatiefrijk, proactief, stressbestendig, doortastend en flexibel.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze stage, stuur dan een motivatiebrief met je cv naar stage@passionatebulkboek.nl, t.a.v. Daniëlle Riemens. Voor eventuele vragen kun je bellen naar 010-276 26 26.

Sponsors