Communicatiestage Impactondernemen

Company
VBDO
Type
Internship
Location
Utrecht
Sector
Communication and Media
Required language
Dutch
Area
Communication
Website
https://www.vbdo.nl/over-vbdo/vacatures/communicatiestage-duurzaam-ondernemen/

Description

Communicatiestage impactondernemen

Wij zijn de VBDO. Iedere dag zetten wij ons in voor het beter maken van de wereld. Dat doen we door het verduurzamen van de Nederlandse kapitaalmarkt. Ofwel: stimuleren dat al die miljarden die we in Nederland beheren, in goede zaken worden belegd. Want waar wij vandaag ons geld in investeren, bepaalt voor een groot deel hoe de wereld er morgen uitziet.

Je krijgt in deze stage niet alleen enorm veel vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid, je mag ook naar aanleiding van je eigen interesses voor een groot deel zelf bepalen welke kennis en kwaliteiten je wilt ontwikkelen.

We zijn een klein en zeer informeel team met enorme impact en netwerk tot aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven, met name binnen de financiële sector. Ons kantoor is in een mooi, monumentaal pand in hartje centrum Utrecht op loopafstand van het  centraal station.

Wat ga je doen?

We zoeken een energieke en zelfstandige stagiaire, die twee nieuwe social mediakanalen gaat opzetten en beheren. De kanalen richten zich op jongeren met interesse in duurzaam beleggen en/ of ondernemen. Eén van de belangrijkste onderdelen van het nieuwe kanaal is dan ook het interviewen van jonge impactondernemers.

Daarnaast ondersteun je Olivier (communicatiemanager) in alles wat er nodig is bij het uitvoeren van een succesvolle communicatie- & PR-strategie. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van persberichten, opstellen van direct mailings of het maken van korte video’s. Daarbij kijken we vooral waar jouw kracht en interesses liggen, welke taken jij graag wilt oppakken. Er is genoeg te doen!

Wat verwachten wij van jou?

Je:

 • Hebt affiniteit met duurzaamheid en de missie van de VBDO;
 • Je vindt het leuk om aan de slag te gaan met het opzetten en uitbouwen van een nieuw social media kanaal;
 • Bent behendig met het maken en editen van relatief goeie foto’s en/of video’s met je telefoon en je kan jezelf goed presenteren;
 • Volgt een HBO of universitaire opleiding in de richting van communicatie en/of media;
 • Je bent leergierig, creatief en neemt verantwoordelijkheid voor het zelfstandig boeken van resultaat;
 • Je vindt het leuk om je vast te bijten in een nieuw onderwerp en je dat eigen te maken;
 • Je hebt een goede schrijfvaardigheid in NL;
 • Voorkennis van de onderwerpen is niet vereist, interesse natuurlijk wel!

Wat bieden wij jou?

 • Het opdoen van zeer waardevolle kennis en ervaring met ondersteuning vanuit een professionele en invloedrijke organisatie;
 • De kans voor het uitbreiden van je netwerk met contacten binnen de financiële sector, duurzame ondernemers en NGO’s;
 • De vrijheid in het maken van je eigen keuzes en de mogelijkheid zelfstandig te werken;
 • Een gezellig team van jong en oud met een zeer informele sfeer;
 • Goede begeleiding met actieve coaching;
 • Een sfeervol kantoor waar je kunt werken in hartje Utrecht;
 • Een stagevergoeding van 400 euro per maand op basis van een 4-daagse werkweek.

Interesse?

Laat het Olivier weten! Je kan al vanaf 1 april starten en de stageperiode duurt in overleg tussen de 4 en de 6 maanden, op basis van een 4-daagse werkweek (afwijken is mogelijk in overleg).

Je kan afwisselend thuis en op kantoor werken. Binnen de stage is eventueel ruimte verdieping en opdrachten vanuit je opleiding. Stuur een korte motivatiebrief plus je CV of LinkedIn profiel naar Olivier Hofman (olivier.hofman@vbdo.nl). Je kan ook bij Olivier terecht voor vragen over de vacature op 06 4390 3332.

Sponsors