Traineeship Informatiemanagement Overheid

Company
Modis Tech Academy
Type
Traineeship
Location
The Netherlands
Sector
Communication and Media
Required language
Dutch
Area
Communication
Website
https://www.modis.com/nl-NL

Description

Traineeship Informatiemanagement Overheid

Wij zijn Modis Tech Academy, dé ontwikkelaar van trainees op het gebied van Informatiemanagement binnen de overheid. Wij zijn unieke talenten die anders denken, die niet zomaar akkoord gaan met de status quo. Cruciale vaardigheden binnen de overheid, want de wereld van de overheid en informatiemanagement verandert. Decentralisaties en fusies aan de ene kant, digitalisering, social media en cybersecurity aan de andere kant. Informatiemanagement is het kloppend hart dat ervoor zorgt dat informatie op het juiste moment, op de juiste manier, voor de juiste persoon toegankelijk is. En als Trainee Informatiemanagement lever jij hier een essentiële bijdrage aan.

Wat ga je doen?

Binnen het Traineeship Informatiemanagement ga jij jouw vaardigheden inzetten voor het maatschappelijk belang. Iedereen is het tegenwoordig gewend om gewenste informatie binnen een paar seconde beschikbaar te hebben. De overheid moet en wil daar in mee en jij helpt ze in deze transitie. Fysieke informatiestromen moeten gedigitaliseerd worden. Digitale informatiestromen moeten op een gestructureerde manier verwerkt worden, zodanig dat ze op het juiste moment, op de juiste plek, voor de juiste personen toegankelijk zijn. Daar lever jij een wezenlijke bijdrage aan. Op verjaardagen kan je dan ook met trots vertellen dat jij ervoor hebt gezorgd dat jouw broertje met een paar klikken zijn nieuwe paspoort had aangevraagd. Of dat een van jouw beste vrienden alles omtrent een verhuizing volledig online heeft kunnen regelen bij zijn gemeente, daar waar je vroeger 3 keer voor naar het gemeentehuis moest. Jouw werk is tastbaar en zinvol. Voor iedereen. Hoe gaaf is dat!

Klinkt leuk hé, maar hoe ziet je dag er dan uit?

Je wekker gaat. Normaal gesproken niet het leukste deel van de dag, maar jij hebt een vette baan, dus jou maakt het niet uit. Je bent 3 maanden geleden begonnen aan het Traineeship Informatiemanagement bij Modis Tech Academy en hebt echt al heel veel geleerd. Je hebt veel andere trainees leren kennen en diverse trainingen hebt gevolgd. Goed voor je netwerk en trainingen zijn in deze fase van je carrière altijd welkom.

Al snel start je op je eerste opdracht bij een gemeente bij jou in de buurt. Je eerste klus is vaak wat meer uitvoerend van aard. Logisch ook, want je moet nog veel leren omtrent de informatiestromen, de verschillende systemen waarmee gewerkt wordt en het juridisch kader. Wat dat betreft superfijn dat je ook al met de vakinhoudelijke opleiding gestart bent via de Bestuursacademie. Je hebt in het eerste blok van de opleiding direct al veel geleerd over hoe een gemeente in elkaar zit en wat de basis van informatiemanagement precies is.

Op de werkvloer hou je je op dit moment vooral bezig met het digitaal registreren van binnenkomende poststukken. Daarnaast heb je vanmiddag ook een meeting voor een project voor de implementatie van een nieuwe registratiesysteem. Vanuit jouw ervaring als gebruiker, je analytische vaardigheden en gevoel voor IT systemen, ga jij hier voor jouw afdeling een belangrijke rol in spelen. Superleuk, omdat je in het project met veel verschillende afdelingen in contact komt en ook op een meer strategisch niveau kunt meedenken.

Terug op de afdeling werk je nog wat registratietaken weg en daarna ga je de dag van morgen voorbereiden. Want morgen heb je een afspraak met een senior beleidsadviseur. Je hebt gehoord dat er over een paar maanden een rol als junior beleidsmedewerker vrij gaat komen binnen de gemeente en laat dit nu precies jouw ambitie zijn! Dus tijdens de meeting van het implementatieproject afgelopen middag ben je met haar aan de praat geraakt en heb je je interesse getoond. Door jouw harde werken in de uitvoering en je extra inspanningen voor het project, had ze al goede verhalen over je gehoord, dus morgen gaan jullie verder praten over de rol. Super om te voelen dat al je inspanning wel echt gezien wordt. Wat begon als een uitvoerende klus, kan uitgroeien tot iets heel erg moois, precies de reden waarom je dit traineeship bent gaan doen. Nu al zin in het gesprek!

Wat bieden wij jou?

Met het Traineeship Informatiemanagement bieden wij je een uniek groeitraject van 2 jaar binnen de digitale en veranderende wereld van informatiemanagement. Wij geven je een ingang in de overheid, zorgen voor uitdagende projecten en de handvatten die je nodig hebt om jouw ambities waar te maken. In samenwerking met de Bestuursacademie bieden we je een vakinhoudelijke opleiding van 1 jaar, volledig gericht op informatiemanagement, overheid en digitalisering. Parallel hieraan loopt een persoonlijk ontwikkeltraject, voornamelijk gericht op adviseurschap. Vanuit Modis Tech Academy krijg je een begeleider toegewezen die samen met jou jouw groeitraject monitort. Een ideale combinatie en daarom is dit traineeship ook dé kickstart van jouw carrière in informatiemanagement! En oh ja, je krijgt ook direct een salaris van €2000,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur).

Wat vragen wij van jou?

Voor dit traineeship zoeken wij mensen met HBO of WO niveau. Mensen die op hoog niveau opgeleid zijn om informatie te analyseren en structureren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan studies als Geschiedenis of Taal- en Letterenstudies. Of wellicht heb je een achtergrond meer gericht op de publieke sector, zoals Bestuurskunde of Politicologie. Omdat informatiemanagement zo verandert, is er ook veel behoefte aan intermenselijke vaardigheden, studierichtingen die daar op aansluiten zijn bijvoorbeeld Sociologie of Psychologie. Wij staan eigenlijk voor heel veel achtergronden open. Het minimale dat we van je vragen is dus een sterke affiniteit met de overheid, IT en mensen en de ambitie om je ook echt binnen de overheid te willen ontwikkelen. En ohja, je bent in het bezit van een rijbewijs.

En nu ... Solliciteren!

Solliciteren is simpel! Koppel jouw CV via onze website aan de functie en we nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Michelle of Kiki. Dat kan via LinkedIn, maar ook door te bellen naar 033-4600020 of door een mailtje te sturen naarcareersacademyNL@modis.com.

Sponsors