Vrijwilligerswerk/vredesdiensten

Company
Aktion Sühnezeichen Friedensdienste
Type
Volunteering
Location
Outside the Netherlands
Sector
Arts & Culture, Communication and Media, History
Required language
Dutch
Area
Communication, Marketing, History, Arts & Culture
Website
https://www.asf-ev.de/en/volunteer-service/volunteer-service/

Description

Wil jij graag een ander land leren kennen? Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en maatschappelijke vraagstukken, en ben je benieuwd naar andere mensen en culturen? Lees dan verder!

We zijn op zoek naar sociale mensen, die graag met anderen samenwerken en een open houding hebben ten opzichte van andere manieren van leven en denken, mensen die graag nieuwe dingen willen leren en die zich willen inzetten voor een betere wereld. Herken jij jezelf in deze omschrijving? ASF Nederland begeleidt en helpt kandidaten (woonachtig in Nederland) die graag een vredesdienst in Duitsland zouden willen doen. Een vredesdienst begint elk jaar op 1 september, en eindigt op 31 augustus van het daaropvolgende jaar.

Aktion Sühnezeichen Friedensdienste is een Duitse organisatie die vrijwilligersdiensten in 13 verschillende landen organiseert. Het gaat hierbij om de landen de tijdens de tweede wereldoorlog hebben geleden onder het nationaal-socialisme. De vrijwilligersdiensten worden ook wel vredesdiensten genoemd. De meeste vrijwilligers komen uit Duitsland en vertrekken voor een jaar naar het

buitenland om daar in verschillende projecten te werken. Voor geïnteresseerden uit andere landen bestaat er dus –zoals hierboven genoemd- de mogelijkheid om één jaar naar Duitsland te gaan en daar in één van de vele projecten te werken.

De aanmeldingsdeadline voor een vredesdienst is op 31 januari. De vredesdienst waar je je dan voor aanmeldt zou in datzelfde jaar beginnen, op 1 september. Meer informatie? Ga dan naar https://www.asf-ev.de/en/volunteer-service/volunteer-service/

Sponsors