Internship Digital Marketing/E-Commerce out of home

Company
Heineken
Type
Internship
Location
Leiden
Sector
Communication and Media
Required language
Dutch
Area
Communication, Marketing
Website
https://careers.theheinekencompany.com/TheNetherlands/job/Leiden-Stagiair-Digital-MarketingE-Commerce-Out-of-Home-2312-AT/750769101/

Description

Digital Marketing Stage - februari 2022

Wil jij ervaring opdoen in Digital Marketing binnen FMCG? Heb je commerciële ambities en wil je hiermee aan de slag?  

HEINEKEN Nederland zoekt joú!

Bij HEINEKEN kom je terecht in de wereld van bier, vakmanschap en horeca. Een omgeving vol ambacht, lekkere producten en veel gezelligheid. Waar het draait om het verbinden van mensen, want dat is al ruim 150 jaar ons vak. Diversiteit is een van de pilaren die ons sterk maakt. We hebben hierin nog stappen te zetten, maar leren iedere dag. Kan jij ons hierin helpen en durf jij ons een spiegel voor te houden?

De stage

Als Digital Marketing stagiair(e) in het E-commerce team binnen Out of Home (horeca) zal je nauw samenwerken met de Online Marketeer en Category Development Manager E-commerce. Dit team binnen HEINEKEN houdt zich bezig met het ontwikkelen van de online biercategorie en het bedenken en realiseren van optimale activatie van de HEINEKEN merken op onze platformen. 

Wat ga je nu doen als Digital Marketing Stagiair(e)?

 • Meewerken aan de ontwikkeling van Online Marketing Campagnes; 
 • Opzetten van e-mail marketing campagnes naar onze horecaklanten; 
 • Beheren social media kanalen Heineken Horeca en webcare; 
 • Analyses en rapportages maken van de Online Marketing Campagnes; 
 • Bouwen aan met de ontwikkeling van contentpagina’s;

Tijdens je stage krijg je de ruimte om HEINEKEN als bedrijf te leren kennen, ook buiten jouw afdeling en HEINEKEN Nederland. We geven jou het vertrouwen en de vrijheid, zodat je als een echte ondernemer te werk kunt gaan. We halen de buitenwereld graag naar binnen en daarom omarmen wij nieuwe, frisse ideeën met enthousiasme. Uiteraard altijd met de begeleiding die voor jou passend is.

De afdeling

Binnen HEINEKEN maak je deel uit van de afdeling e-Commerce waar jij het team zal versterken dat bestaat uit 6 gepassioneerde professionals. Samen met jouw team heb jij de missie om de online biercategorie te laten groeien in volume en waarde.

De arbeidsvoorwaarden 

 • Jouw startdatum is 1 februari 2022
 • De stage is fulltime 
 • De duur van de stage is 5 of 6 maanden (dit gaat in overleg met je stagebegeleider)
 • Je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling
 • Tijdens je stage werk je mee in een team, het betreft geen afstudeerstage
 • Jouw standplaats is Leiden 
 • Je ontvang een marktconforme stagevergoeding
 • Je geniet van 2 vakantiedagen per maand (o.b.v. fulltime) 
 • Als je geen ov-studentenproduct hebt, worden jouw kosten voor woon-werkverkeer volledig vergoed 
 • Je werk mee naar huis nemen is nog nooit zo leuk geweest.

De werkplek

Vanaf de zomer 2020 zijn wij gevestigd in een gloednieuw pand in het centrum van Leiden, tegenover het Centraal Station. Ons groene kantoor versterkt de dynamiek en ontmoetingen en helpt je om goed en prettig (samen) te werken.

N.B. Door de COVID-19 maatregelen is het nog onduidelijk of je op alle werkdagen op het kantoor kunt werken.

De start

Samen met een diverse groep stagiairs van verschillende afdelingen zul jij aan jouw stage bij HEINEKEN Nederland beginnen. Samen worden jullie wegwijs gemaakt in de organisatie en worden er diverse sessies georganiseerd om ervoor te zorgen dat jij je tijdens je stage ontwikkelt. Ook is er wekelijks een stagiaire lunch, waar je even kunt ontspannen met je mede stagiairs en met elkaar verhalen kunt delen.

De unieke jij! 

Wij vinden dat iedereen unieke talenten heeft en zijn daarom op zoek naar jou! 

 • Je bevindt je in de eindfase van een universitaire studie (Digital Marketing is een pré);
 • Je kunt goed met mensen contact maken, duidelijk communiceren en je houdt het simpel;
 • Je bent creatief en ziet kansen in alles wat je doet, je bent ondernemend en resultaatgericht;
 • Je hebt een passie voor de digitale wereld om ons heen (ervaring met Social Media is een pré);
 • Je bent analytisch ingesteld en vindt het gaaf om vanuit inzicht commerciële kansen te benutten.

Interesse?

Wat leuk! Voor meer informatie over deze vacature of over de sollicitatieprocedure, kun je contact opnemen met Pien Frommink via pien.frommink@heineken.com. Je kunt natuurlijk ook gelijk solliciteren door te klikken op de “solliciteer nu”  knop. Hierna vragen we je wat gegevens in te vullen, een korte motivatie voor de stage te schrijven en jouw meest recente CV te uploaden.

Sponsors