Bestuurslid ISO studiejaar 2022/2023

Company
Interstedelijk Studenten Overleg (ISO)
Type
Job Vacancy
Location
The Netherlands
Sector
Arts & Culture, Communication and Media, History
Required language
Dutch
Area
Communication, Marketing, History, Arts & Culture
Website
https://iso.nl/bestuursjaar/

Description

Wie zijn wij?

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland en behartigt de belangen van meer dan 800.000 studenten aan universiteiten en hogescholen. Dit doet het ISO via de 41 lidorganisaties en 12 convenantpartners die bij het ISO aangesloten zijn. De lidorganisaties zijn medezeggenschapsraden, fracties van universiteiten en hogescholen als ook twee vakbonden. De convenantpartners zijn studentenorganisaties die zich bezighouden met specifieke studentenbelangen, zoals studentensport of studentenverenigingen. Het ISO is vaste gesprekspartner van onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de politieke partijen en de koepels van universiteiten en hogescholen.  

De uitvoerende organisatie van het ISO bestaat uit een bestuur en veertien medewerkers. Het bestuur, bestaande uit vijf bestuursleden, wisselt jaarlijks aan het begin van de zomer. Medewerkers zijn doorgaans twee tot drie jaar actief. Zowel medewerkers als bestuursleden hebben diverse portefeuilles.

Wat houdt het in?

De activiteiten van het ISO zijn erg verschillend. Als bestuurslid weet je soms niet hoe je dag begint of eindigt. Dat maakt het dynamisch en interessant, maar vergt ook een flexibele houding. Niet alleen qua tijd, maar ook qua houding ten opzichte van verschillende partners. Van politici tot journalisten en studenten, je spreekt ze allemaal op dagelijkse basis.  

Je overlegt met het ministerie over hoe nieuwe maatregelen het beste vormgegeven kunnen worden vanuit studentperspectief. Je stemt een gezamenlijke boodschap af om die vervolgens helder over te brengen naar de minister. De pers belt je regelmatig om de mening van het ISO over actuele beleidsvraagstukken toe te lichten: hier moet je in staat zijn om meteen een gedegen antwoord te geven.  

Ieder persoon heeft andere wensen en behoeften en kan een andere belangrijke rol spelen binnen het bestuur van het ISO. Het is een intensief jaar waarin je veel leert: je kunt het beschouwen als je eerste echte baan. Je bent extern gericht en weet de ISO-visie goed uit te dragen. Je bent iemand die snel kan reageren en die ziet wat er in de toekomst kan gaan spelen. Een proactieve en constructieve instelling van medewerkers én bestuursleden maakt het ISO een prettige partner met een duidelijke visie op de toekomst van het hoger onderwijs. Je werkt in een team van medebestuursleden en medewerkers, die allemaal op hun eigen manier een steentje bijdragen. Omgaan met medewerkers, collega’s en kritische studenten van lidorganisaties en samenwerkingspartners vergen goede communicatieve en sociale vaardigheden.  

Buiten het harde werken, is het vieren van de successen binnen het ISO een belangrijk motief. Van het verbeteren van faciliteiten voor studenten met psychische problemen, het ontwikkelen van een vast format voor de juiste voorlichting van instellingen, tot het creëren van een informatieportal voor studenten: het zijn overwinningen voor het hele team en die vier je dan ook samen.  

Voor meer informatie betreffende de aanmeldingsprocedure, ga naar https://iso.nl/bestuursjaar/

Sponsors